reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Premiere Cinemas v prvním roce existence prodaly 60 tisíc lístků

16:54, 27. 3. 2013
Film Aleš Borovan

Menší provozovatel multikin Premiere Cinemas Czech (PCC) skončil v loňském roce překvapivě v mírném plusu. "Jedná se o zisk v řádu několika set tisíc korun," naznačil poloviční majitel firmy David Horáček (foto). První multiplex Premiere Cinemas (PC) odstartoval loni na konci června v Praze Hostivaři. Ve stejné lokaci a ve stejných prostorech to o tři měsíce předtím zabalil velký řetězec Cinema City.

Multikino PC za loňský rok prodalo celkem 60 tisíc lístků, hostivařský provoz (při započítání prodejů Cinema City leden - březen 2012) pak celkem 120 tisíc lístků.

David Horáček rozjel multikino v Hostivaři společně s majitelem obchodního centra Park Hostivař, rakouskou společností Immofinanz. Ta měla do projektu vložit zhruba 1,5 milionu eur, tedy téměř čtyřicet milionů korun. PCC sází hlavně na technickou kvalitu promítání, investovala do 4K projekcí ve vysokém rozlišení a projektorů Sony Digital Cinema 3D. V plánu je expanze řetězce do regionů - na podzim 2013 otevře multiplex v Galerii Santovka Olomouc a na jaře 2014 v Galerii Teplice. Investice si vyžádá cca 25 milionů korun.