reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Zachovi lidé sloučí rádia z Radio Investments do jedné firmy

10:17, 28. 3. 2013

Mediální skupina GES Media Asset miliardáře Ivana Zacha (televize Prima, rádia Hey) pročistí strukturu pohlcených rádiových hráčů Radio Investments a MII Praha. Dceřiné firmy, které drží licence na rádia Kiss, Radio Country, Radio Spin, Radio 1 a rádio Beat, sloučí do jedné společnosti Radio Beta.

Fúze se týká více než desítky firem, mezi jinými Broadcast Media, Country Radio, Agentura TRS, Radio Twist Praha nebo Delta Media Broadcasting. Příslušné oznámení již dostala regulační rada. Radio Beta řídí Zachův manažer Luboš Jetmar (foto).

Ten samý proces čeká mediazastupitelství jednotlivých rádií. Firmy prodávající reklamu budou sloučeny do jedné společnosti Radio Alfa, kterou řídí Jiří Maroušek s Vladimírem Faifrem. Radio Alfa a Radio Beta jsou pak zastřešeny firmou Radio United.

Zach koupil Radio Investments a MII Praha na přelomu roku za částku, která se podle informací Borovan.cz mohla pohybovat kolem 160 milionů korun. Prodávali podnikatelé Denis O’Brien (85 procent), Pavel Ťahan (7,5 procenta) a Radovan Vaškovič (7,5 procenta). Cílem je vytvoření silné rádiové skupiny, která by dokázala zlepšit hospodaření doposud ztrátových rádií Hey.