reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Maloobchodní prodeje počítačové hry Kingdom Come překročily 1,2 miliardy korun

18:07, 23. 2. 2018

Jedna z mála smysluplných mediálních a showbyznysových investic miliardáře Zdeňka Bakaly v Česku generuje stamilionové tržby.

Počítačová hra Kingdom Come: Deliverance (screen; studio Warhorse Studios) vyšla na trhu 13. února. V současné době se celosvětové prodeje pohybují kolem magické hranice jednoho milionu kusů a stále rostou. Na dotaz Borovan.cz to uvedl grafický designér a jeden ze spolumajitelů Warhorse Daniel Vávra. "Nemáme čísla ze všech platforem, ale ta, co máme, tomu napovídají," sdělil Vávra.

Deset dní po vydání se Kingdom Come: Deliverance (KCD) stále drží v čele v žebříčku nejprodávanějších her na největším digitálním obchodu Steam. A to přesto, že se cena KCD zde pohybuje na úrovni 50 eur (v přepočtu 1260 korun) a cena ostatních her je většinou výrazně nižší. Často ve značné slevě. Cena fyzické krabičky na německém Amazonu začíná na 50 eurech, nejrůznější sběratelské edice jsou od 80 eur výše. Na Alza.cz cena za fyzický nosič KCD začíná na 1200 korunách. K dispozici je zde i řada merchandisingových výrobků ke hře.

Vzhledem k dosavadním prodejům a ceně za jednotlivé edice by se globální maloobchodní tržby Kingdom Come: Deliverance měly pohybovat někde v intervalu 1,2 až 1,5 miliardy korun. Celou částku Warhorse nevyinkasuje, musí se odečíst marže maloobchodníků a velkoobchodníků.

Bakala (rovněž Economia, kauza OKD atd.) drží ve Warhorse 70 procent, Vávra 17 procent a producent Martin Klíma 13 procent. První velký obnos na vývoj hry sehnali autoři na crowdfundingovém portálu Kickstarter, kde jim fanoušci poslali téměř 40 milionů korun. Dalšími vysokými desítkami milionů přispěl samotný Bakala. Hra s tematikou středověkých válek v českém království čelila v uplynulých měsících nepřátelské kampani levicových extremistů kvůli údajné politické nekorektnosti.