reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Frycovy a Matějkovy miliony otevřou na jaře v Praze virtual reality atrakci

V Praze by za několik týdnů měla začít fungovat zajímavá virtual reality atrakce, která bude podle všeho hodně cílit na turisty.

V rámci hračkářského obchodu Hamleys na Příkopech se na přelomu dubna a května na ploše 250 m² otevře zábavní hra Golem VR (screen), založená na prvcích virtuální reality a kombinující VR s pohybem ve skutečném světě. Hráč s VR výbavou se ponoří do prostředí staré Prahy a kromě jiného může potkat i legendárního Golema.

Za Golemem VR stojí vývojářské studio DIVR Labs. To majoritně (téměř 60 procent) vlastní mediální podnikatel Jan Galgonek, který na počátku roku 2016 výhodně prodal mediální Adexpress Group nadnárodní komunikační skupině Dentsu Aegis. Do studia původně investovala společnost Apptocloud.com (31,5 procenta) Jaroslava Javornického a Adama Paclta 6 milionů korun.

K nim se následně přidali další investoři - Nextech Ventures (10 procent) zakladatele e-shopu Czc.cz Josefa Matějky s 10 miliony a Reflex Capital Ondřeje Fryce s 5 miliony korun. Celkem tak má DIVR Labs na vývoj Golema VR cca 21 milionů korun.

Studio původně vyvinulo a vydalo rovněž počítačovou hru s VR prvky Blue Effect a rozdělalo další titul vRonin. Nyní se chce DIVR Labs soustředit výlučně na VR atrakce. Cílem studia je distribuovat Golema VR a podobné koncepty her po celém světě.