reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Nový televizní kanál Prima Krimi odstartuje 2. dubna

12:38, 9. 3. 2018

Rodina kanálů TV Prima se za několik týdnů rozroste o novinku - osmou televizní stanici Prima Krimi, která odstartuje v pondělí 2. dubna. Hlavní obsahovou nabídku budou tvořit zahraniční seriály s detektivní tematikou.

Prima zde bude rovněž nasazovat vlastní kriminalistické série v druhé repríze (první repríza poběží na hlavní Primě). Se startem nového kanálu zároveň dojde k programovému "vyčištění" Prima love, která se vrátí ke kořenům a zaměří se hlavně na ženské publikum. Páteř vysílání na Prima love bude tvořit romantická a odpočinková tvorba pro ženy a dívky (obě programová schémata pro jaro 2018 viz dole).

Prima Krimi (na fotce kanál představuje ředitel Primy Marek Singer) v následujících týdnech a měsících divákům nabídne například známé seriály jako Sběratelé kostí, Rizzoli & Isles: Vraždy na pitevně, Castle na zabití, Vraždy v Midsomeru, Julie Lescautová, Odpadlík, ale i novinky - například sérii American Crime Story: Versace, která bude vysílána necelé dva měsíce po své americké premiéře.

Stejně jako ostatní kanály Primy, i Primu Krimi bude obchodně zastupovat primácké mediazastupitelství Media Club. V balíčku TV Bundle Exclusive (cílovka 15 až 69) bude následovné rozložení zastupovaných stanic: Prima 49 procent, Prima Cool 14 procent, Prima Krimi 3 procenta, Prima love 7 procent, Prima Zoom 6 procent, Prima Max 7 procent, skupina Barrandov 3 procenta a ostatní
zastupované stanice 11 procent.

V balíčku TV Bundle Total (rovněž 15 až 69) bude toto rozložení: Prima 40 procent, Prima Cool 11,2 procenta, Prima Krimi 2,5 procenta, Prima love 5 procent, Prima Zoom 5 procent, Prima Max 7 procent, skupina Barrandov 20 procent a ostatní zastupované stanice vyjma skupiny Barrandov 9,3 procenta.

Jak jsme psali jako první na trhu, DVB-T signál Prima Krimi bude šířen terestricky prostřednictvím digitálního multiplexu 3 Českých Radiokomunikací (vysílá zde také Prima love, Prima Zoom a Prima Max). Vysílací pozice se zde uvolní odchodem ČT:D. Nový program si naladí také zákazníci satelitních, kabelových a IPTV jako Skylink, UPC, O2 TV, Digi CZ, T-Mobile TV atd.

V současné době FTV Prima provozuje cca 7 televizních kanálů. Kromě hlavní Primy to jsou spíše pánský Prima Cool, dokumentární/vzdělávací Prima ZOOM, převážně dámský Prima love, filmový Prima MAX zaměřený na mladší cílovky, Prima plus a časově posunutý kanál Prima + 1. K tomu je třeba připočíst sdílený kanál Prima Comedy Central (společně s Viacomem).