reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Amazon v Česku dokončil výrobu fantasy seriálu Carnival Row

Jedna z největších seriálových investic ze zahraničí má za sebou poslední klapku - v Česku dnes skončilo natáčení fantasy/mysteriózního seriálu Amazon Studios a Legendary Television Carnival Row. Borovan.cz o projektu loni informoval jako první na trhu.

Výrobu první řady (osm epizod) série v Česku zajišťovala velká produkce Stillking Features (Matthew Stillman). Točit se začalo v říjnu 2017. V hlavní roli se představí globální herecké hvězdy Orlando Bloom a Cara Delevingne (na fotografii z 3. března s představiteli města Liberec na libereckém nádraží).

"Seriál se točil kompletně v Česku, měli jsme tu celkem 108 natáčecích dnů. Přípravy zabraly dalších pět měsíců, začaly už v květnu 2017. Ze 60 procent jsme točili v ateliérech, na pozemku barrandovských studií vyrostly kulisy fiktivního viktoriánského města a v ateliérech řada dekorací. Na jejich stavbě jsme zaměstnali kolem čtyř stovek řemeslníků. Točili jsme ale třeba i v Prachovských skalách, v Liberci, na zámcích Frýdlant a Krnsko,“ uvedl producent David Minkowski ze Stillking Features.

Ve dvou hlavních štábech paralelně pracovalo kolem 900 lidí, z nichž jen asi 60 tvořili zahraniční filmaři. "Předpokládaná útrata na našem území je přes 1,5 miliardy a alokovaná pobídka přesahuje 261 milionů korun," sdělila ředitelka Státního fondu kinematografie Helena Bezděk Fraňková. Těmito ciframi se Carnival Row zařadil mezi největší audiovizuální projekty, vyráběné na území České republiky.

Mimochodem, Carnival Row není první série Amazonu realizovaná v Česku. V roce 2017 se u nás točila také jedna epizoda seriálu The Romanoffs a o rok dříve scény pro sérii Patriot.