reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Kellnerova televize O2 TV Sport rozšiřuje hokejový kontrakt, pět let bude vysílat zápasy kompletní extraligy

12:23, 4. 4. 2018

Digitální sportovní televize O2 TV Sport, kterou ovládá miliardář Petr Kellner, uzavřela kontrakt s  marketingovou agenturou BPA sport marketing, která zastupuje hokejovou extraligu a český hokej vůbec.

Nákup vysílacích práv na Tipsport extraligu byl podepsán až do roku 2023, to znamená na pět sezón. Od sezony 2018/2019 tak diváci O2 TV Sport (vysílá v rámci televizní platformy O2 TV) uvidí zápasy z hokejové extraligy včetně play off či finále.

O vysílání zápasů se O2 TV Sport bude dělit s Českou televizí, která bude v základní části exkluzivně vysílat zápasy z úterního a nedělního kola. O2 TV Sport pak exkluzivně ve středu, v pátek a v sobotu (pět přímých přenosů týdně je novinka od nové sezóny). Celkem by Kellnerova televize měla v přímém přenosu odvysílat 80 zápasů ročně. Kontrakt se týká i online práv. Kvůli novému dealu O2 TV Sport vytvoří nově hokejovou redakci, která bude čítat desítku komentátorů plus 15 externistů.

Stanici O2 TV Sport se tak podařilo výrazně rozšířit stávající dohodu na vysílání domácích duelů HC Sparta Praha a HC Bílí Tygři Liberec (platila rovněž od 2018/2019). "Týmy díky O2 TV získají více financí, které mohou investovat do rozvoje klubů, do mládeže či do aktivit pro fanoušky," uvedl Marek Kindernay, výkonný ředitel O2 TV Sport.