reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Maďarská věštecká EsoTV koupila projekt ústecké televize TV CZ, chce ho změnit

07:29, 3. 4. 2013
Televize Aleš Borovan

V Česku možná vznikne první celoplošná věštecká televize. Maďarská společnost EsoTV získala stoprocentní podíl v televizní firmě TV CZ. Ta doposud pracovala na projektu krajské televize CZ, která měla původně vysílat z multiplexu 3 Českých Radiokomunikací v Ústí nad Labem. Předchozími majiteli TV CZ byli bývalá šéfka zkrachovalé Public TV Renata Pešková (10 procent) a karlovarský podnikatel Pavel Hauer (90 procent).

Ti od EsoTV dostanou zaplaceno dohromady 50 tisíc korun (oficiální cena ve smlouvě) při splnění dvou podmínek: ukončí dohodu o televizním vysílání v severočeském regionu a od Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) získají celoplošnou licenci na terestrickou teleshoppingovou televizi. TV CZ doposud podle stránek regulátora tuto licenci nezískala, žádost by však již měla být podaná.

Jednatelkou firmy stále zůstává Pešková, novým jednatelem je pak Annamária Pónya.

EsoTV (v české mutaci EzoTV), která je součást Telemedia Group, vyrábí interaktivní pořady, zaměřené na věštění a nabídku esoterických služeb televizním divákům. "Všechny pořady zaměstnávají důvěryhodné rodile-mluvící věštce/odborníky," upozorňuje firma. Maďarská společnost podle vlastních slov vysílá skoro do 30 zemí, pořady se vyrábí ve studiích v Budapešti, Buenos Aires nebo v Šanghaji. V České republice obsah EzoTV vysílá kupříkladu TV Barrandov.

Vaší pozornosti doporučujeme:

Michal Čupa