reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Bontonfilm začal prodávat přes iTunes, jako první nabídl Román pro muže

15:39, 3. 4. 2013
Film Aleš Borovan

Filmová distribuce Bontonfilm (skupina CME) otevřela nový prodejní kanál. V těchto dnech na globální internetový obchod Apple iTunes umístila první film, Román pro muže Tomáše Bařiny (foto). Další tituly by měly následovat v dohledné době. Román pro muže je možné na iTunes koupit v HD kvalitě za 12 eur (300 korun), půjčovné v HD stojí čtyři eura (100 korun). V běžné kvalitě jsou ceny nižší.

Apple nikdy přesně neprozradil, jak velkou část z ceny si nechává a kolik jde do kapes distributorům a majitelům obsahu. Obecně se soudí, že si Apple nechává okolo 30 procent z maloobchodní ceny.

Český obsah není na iTunes novinkou. Zatím se zde však prodávala hlavně hudba. Českých nebo česky dabovaných filmů je zde minimálně – kupříkladu snímek Láska je láska Milana Cieslara nebo dabovaní Piráti z Karibiku: Na konci světa. Tituly Bontonfilmu je možné za úplatu přehrát rovněž na službě Voyo.cz, kterou provozuje sesterská firma CET 21 (Nova Group).

Dohoda s Apple je prvním krokem v expanzi Bontonfilmu do digitálního prodeje. Dále by měly následovat dealy s Hulu, Amazon.com nebo Netflix – v závislosti na příchodu těchto hráčů do České republiky.