reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Miliardář Bakala stále nemůže najít nového šéfa Economie

06:15, 4. 4. 2013
Vydavatelství Aleš Borovan

Ani tři měsíce po odchodu předchozího generálního ředitele vydavatelství Economia Petra Babického nemůže majitel a miliardář Zdeněk Bakala najít nového šéfa. Babický odešel k 31. prosinci 2012 a od té doby se podílí na řízení firmy v dočasném režimu. Současně si podržel i místo v představenstvu. Podle informací Borovan.cz proběhl výběr nového generálního ředitele již v několika kolech.

Jedním ze žhavých kandidátů měl být člen představenstva vydavatelství Mafra Dalibor Balšínek (foto). Podle několika insiderů z obou firem se však ve vedení Economie proti Balšínkovi zvedl mohutný odpor, čímž jeho šance měly skončit.

Bakala hledá dál a po vhodném manažerovi se poohlíží i na zahraničních trzích. Podle několika zdrojů Borovan.cz by však jméno nového šéfa Bakalova vydavatelství mělo být známo do doby, než se Economia přestěhuje z pražské Letné do rekonstruované budovy v Karlíně. Zatím platí před několika týdny stanovený termín pro den D - 30. červen. 

Vydavatelství, které vydává Hospodářské noviny, týdeník Ekonom nebo odborný týdeník Marketing&Media, se v posledních letech dostalo do záporných čísel. Ztráta v roce 2011 činila přes 21 milionů korun (v roce 2009 to bylo minus 136 milionů korun), tržby meziročně klesly ze 757 milionů na 723 milionů korun.