reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Produkce Film Kolektiv natáčela s režisérem posledních Pirátů z Karibiku

20:32, 13. 5. 2018
Film Aleš Borovan

Servisní firma Film Kolektiv (majitelé Karla Stojáková, Pavel Berčík - na fotce vlevo, Jan Kallista, Ondřej Zima a Silvie Michajlová) dokončuje v těchto dnech zajímavou filmovou zakázku.

V uplynulých týdnech Film Kolektiv v Praze vyráběl koprodukční norsko-švédsko- český snímek Amundsen, který režíruje Espen Sandberg. Norský režisér už má například na kontě nominaci na Oscara nebo Zlatý globus za film Kon-Tiki a stojí také za režií posledních Pirátů z Karibiku: Salazarova pomsta (2017) či TV seriálu Marco Polo.

Projektu se účastní i kostýmní výtvarnice Michaela Hořejší Horáčková nebo art director Martin Kurel. Film Kolektiv je v pozici koproducenta, jednu z rolí získal i Vojtěch Kotek (menší foto). "Hraji Karla Feuchta, německého mechanika, který s Amundsenem absolvoval cestu na severní pól. Tady točíme příjezd naší výpravy do města, kde nás vítají nadšení obyvatelé. Natáčeli jsme ale i na Islandu," uvedl Kotek. V Amundsenovi hrají norští herci jako Pål Sverre Hagen, Ole Christoffer Ertvaag, Christian Rubeck, Trond Espen Seim, Jonas Strand Gravli, Marius Lien a další.

Film Amundsen se v Česku natáčel celkem 22 dní, do kin by měl přijít v roce 2019. Distribuovat jej bude Bontonfilm. Producentem je norská společnost Motion Blur (Espen Horn - na fotce vpravo - a Kristian Sinkerud), investorem je Svenks Film Industri ze Švédska. Z české strany do projektu nasypal peníze Státní fond kinematografie.