reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Bartův a Šenkyplův fond Pale Fire Capital investuje do Mobilního rozhlasu

Investiční fond Pale Fire Capital (PFC), který ovládají Jan Barta, Dušan Šenkypl a David Holý, rozšiřuje portfolio zainvestovaných projektů.

V uplynulých týdnech získal 10 procent ve společnosti Neogenia, která  vyvíjí platformu pro smart komunikaci občanů a samospráv Mobilní rozhlas. Součástí transakce je i opce PFC pro odkup majoritního podílu. V Neogenia vlastní Ondřej Švrček (foto) 76 procent, Ondřej Fendrych 4 procenta a Ivan Kosturák 10 procent. Investice by měla pomoci dalšímu rozvoji Mobilního rozhlasu a jeho připravovanému vstupu do dalších zemí Evropské unie.

Mobilní rozhlas, jehož součástí je také český portál pro sběr podnětů ZmapujTo.cz, v současné době využívají více než tři stovky českých měst a obcí, včetně krizového řízení hlavního města Prahy, Prahy 10, Znojma, Litoměřic, Telče či Benešova u Prahy. Samotné ZmapujTo.cz pak využívají obce ve zhruba třetině republiky.

Do portofolia Pale Fire Capital patří rovněž bulvární web eXtra.cz, Toprecepty.cz, síť vietnamských bister banh-mi-ba, tržiště nábytku a dekorací Favi, analytická společnost Semantic Visions nebo videoprodukce Publishers.