reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Kellnerova PPF koupila od Hubáčka podíl v ČD – Telematika

Nejbohatší Čech Petr Kellner (foto) posiluje pozici na trhu optických sítí a telekomunikační infrastruktury v České republice.

Kellnerova skupina PPF kupuje minoritní podíl 29,4 procentní podíl ve společnosti ČD - Telematika. Ta je významným tuzemským poskytovatelem velkoobchodních internetových, datových a hlasových služeb a dodavatelem služeb v oblasti správy, údržby a výstavby optických infrastruktur.

ČD - Telematika provozuje a vlastní optickou infrastrukturu, která má být z hlediska počtu kilometrů druhou nejrozsáhlejší v Česku. Její páteřní síť měří 3500 kilometrů, má přenosovou kapacitu až 80 x 10 Gbps a více než 500 přípojných míst. PPF koupila podíl ve firmě od investiční skupiny Unicapital dalšího miliardáře Pavla Hubáčka.

Petr Kellner stoprocentně ovládá firmu Česká telekomunikační infrastruktura (CETIN), vlastníka největší telekomunikační sítě v Česku. Telekomunikační síť CETIN pokrývá 99,6 procent populace prostřednictvím pevných technologií a souborem mobilních technologií, které šíří bezmála 6 tisíc základnových stanic. Tato síť zahrnuje 20 milionů párů metalických kabelů a 38 tisíc kilometrů optických kabelů po celé republice. Kromě toho Kellner vlastní 81 procent v mobilním operátorovi O2 Czech Republic.