reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Maloobchodní skupina HP Tronic prodala e-shop Vltava.cz

15:48, 24. 5. 2018

Skupina HP Tronic (sítě prodejen Euronics a majitel e-shopů Kasa.cz a Hej.sk), která se loni propojila s maloobchodní sítí Datart, se zbavila e-shopu Vltava.cz. Ten na trhu funguje od roku 1996, HP Tronic jej vlastnila od roku 2010.

Novým provozovatelem e-shopu a vlastníkem domény se stala třinecká společnost Tonis distribuce (TD; prodej a distribuce audio nosičů), kterou vlastní Rudolf Szopa (50 procent), Vladimír Kylián (30 procent), Zbyněk Pustka (10 procent) a Ivana Szopová (10 procent). Na doméně začne TD v brzké době provozovat svůj vlastní e-shop, nabízející hudební sortiment a další zboží.

"V loňském roce jsme úspěšně dokončili transakci, prostřednictvím které byla do skupiny HP Tronic začleněna společnost Datart, což před nás staví úkol procesně propojit síť prodejen Euronics a Datart do jednoho funkčního celku. Jsme si vědomi náročnosti tohoto úkolu a potřeby se na něj plně koncentrovat, proto jsme se rozhodli některé aktivity, mezi nimi i další provozování obchodu Vltava.cz, ukončit," uvedl ředitel skupiny HP Tronic Daniel Večeřa.