reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Mobilního operátora T-Mobile povede Španěl José Perdomo Lorenzo (ex-O2 ČR)

10:23, 31. 5. 2018

Střídání na nejvyšší pozici operátorů T-Mobile Czech Republic a Slovak Telekom. Dosavadní ředitel Milan Vašina po 21 letech ve skupině Deutsche Telekom požádal o uvolnění z pozice.

K 1. říjnu 2018 Vašinu vystřídá španělský manažer José Perdomo Lorenzo (foto). Ten se stane členem představenstva obou společností 1. července 2018. Přechodné období využije pro seznámení se s agendou předtím, než převezme povinnosti ředitele obou firem.

José Perdomo Lorenzo poslední čtyři roky strávil jako generální ředitel v paraguayské společnosti Tigo. Kariéru začal v roce 1996 jako technik ve společnosti Spanish Sener Engineering & Systems a později v Boeing Company v USA. V roce 2000 se stal management konzultantem ve španělské pobočce McKinsey & Company. O šest let později se jeho působištěm stala skupina Telefónica, kde nejprve působil jako ředitel marketingu Telefónica Spain a od roku 2008 jako ředitel B2C divize v Telefónica O2 v Česku. Poté se roku 2010 vrátil do mateřské společnosti ve Španělsku jako global managing director pro oblast eHealth a bezpečnost. V roce 2014 nastoupil do telekomunikační skupiny Millicom (Tigo).