reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Ředitele Febiofestu Spáčila postihla exekuce

10:30, 5. 4. 2013
Televize Film Aleš Borovan

Nový ředitel filmového festivalu Febiofest Kamil Sp.áčil má pořádný problém. Přerovský soudní exekutor Tomáš Vrána před několika dny rozhodl o exekuci jeho majetku. Důvodem se stala pohledávka Citibank Europe z roku 2009 ve výši skoro 680 tisíc korun.

K tomu se přičítají náklady na nalézací a exekuční řízení ve výši cca 130 tisíc plus roční úrok z prodlení ve výši 26,4 procenta z původní pohledávky. Spáčil tak nemůže nakládat se svým majetkem, který zahrnuje kupříkladu podíl v produkční firmě Emurfilm.

Zatím není jasné, zda a jak současná Spáčilova šlamastyka dopadne na Febiofest. Ten se nedávno uskutečnil již po dvacáté, zakladatelem akce je známý režisér a producent František Fenič. Podle idnes.cz do festivalu před nedávnem vstoupili noví investoři. Doposud není jisté, zda je mezi nimi i Spáčil.

Kamil Spáčil se v českém zábavním průmyslu pohybuje dlouhé roky. Pracoval na Primě jako ředitel výroby nebo jako šéfproducent televize Nova. Od dubna 2007 zastával pozici ředitele tehdy připravované TV Barrandov. V lednu 2008 musel odejít kvůli nástupu do vězení na šestiletý trest. Ten jej postihl kvůli údajným finančním machinacím ve firmě Universal Media. Aktualizace textu 18. listopadu 2017: Podle vyjádření Spáčilova právního zástupce, byl "uvedený trest vykonán, od vykonání trestu již uplynulo více než 6 let a též bylo rozhodnuto o zahlazení odsouzení".