reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Kellnerova O2 TV koupila práva na zápasy nejvyšší fotbalové ligy až do roku 2022

16:45, 18. 6. 2018

Nákupní jízda televizní platformy O2 TV (majoritní vlastník miliardář Petr Kellner) na českém trhu sportovních práv neustává. Po nejvyšší hokejové lize se mobilnímu operátorovi O2 podařilo získat práva i na zápasy nejvyšší fotbalové ligy.

O2 se nyní čerstvě dohodla s prodejcem Pragosport, který zastupuje Ligovou fotbalovou asociaci, o získání kompletních TV a online práv pro Česko a Slovensko na čtyři roky až do sezóny 2021/2022. V praxi tak sportovní kanály O2 TV Sport a O2 TV Fotbal budou z každého kola ligy vysílat 4 zápasy v TV kvalitě (přenos bude zajišťovat přenosový vůz) a 4 zápasy ve "streamingové" kvalitě (3 kamery). Vysílat se bude v pátek, sobotu, neděli a v pondělí.

Za rok kanály O2 TV odvysílají minimálně 105 (garantovaný počet) až 140 přímých přenosů ročně. Jeden zápas z každého kola bude moci O2 poskytnout i do free2air vysílání.

O2 TV rovněž nabídne funkce multidimenze – výběr z více zápasů, zpětné zhlédnutí až 7 dní, pauzu či přetáčení klíčových momentů i možnost sledování zápasů na televizi, počítači, mobilu nebo tabletu. Novinkou bude systém Tracab, který v reálu sleduje statistiky hráčů a týmů.

Operátor O2 v posledních měsících investoval do nákupu práv stovky milionů korun. Vedle nejvyšší fotbalové ligy bude až do roku 2023 vysílat i utkání hokejové Tipsport extraligy (zde se dělí s Českou televizí). Počet zákazníků TV platformy O2 TV vzrostl na konci března 2018 na 243 tisíc.