reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Digitální skupina Etnetera Group zvedla obrat nad 450 milionů

16:12, 25. 6. 2018

Seskupení digitálních firem Etnetera Group (EG), které ovládá skupina majitelů v čele s Václavem Bittnerem (foto) a Martinem Holečkem, v uplynulém fiskálním roce (skončil v únoru 2018) opět navýšilo výkon.

Souhrnný obrat skupiny se podle zástupců Etnetery meziročně zvedl o 26 milionů na 452 milionů korun. Z toho největší díl, 204 milionů (o rok dříve 213 milionů), připadl na "hlavní" Etneteru. Provozní zisk všech devíti firem skupiny dosáhl 48 milionů korun (ta samá cifra za předchozí fiskální rok), z toho 28 milionů vygenerovala Etnetera. Nejvíce rostla kreativní digitální agentura Etnetera Motion, která s obratem 68 milionů téměř ztrojnásobila svůj provozní zisk na 11,5 milionu korun. Obrat digitální agentury Fragile v minulém fiskálním roce překročil 100 milionů (95 milionů).

"Loňský rok byl pro celou skupinu ve znamení investic, a to nejen co se týče akvizic, ale i v rámci jednotlivých firem. Budeme i nadále investovat do virtuální reality a IoT a jejich byznysového využití. Naším záměrem je rozšířit skupinu o firmy, které působí v oblastech vývoje umělé inteligence a blockchainu," uvedl Bittner.

V roce 2017 se Etnetera Group rozrostla ze šesti firem na současných devět. Investovala do firem Battswap a VRgineers ( tu druhou společně s Markem Polčákem). Kromě toho EG založila také Future Productions, která zajišťuje produkci festivalu Future Port Prague. Do skupiny kromě akciovky Etnetera, Etnetera Motion a Fragile dále patří Etnetera Activate, Etnetera LogicworksAppSatori.