reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Bond Daniela Craiga prodal v Česku další tisíce DVD a Blu-ray

07:00, 8. 4. 2013
Film Aleš Borovan

Frančíza James Bond vydělává v Česku producentům a distributorům (Eon, MGM a Columbia Pictures) další miliony korun. Za jeden měsíc od spuštění prodeje disků spojených s poslední bondovkou Skyfall dodal distributor Bontonfilm obchodníkům přes 26 tisíc kusů DVD a Blu-ray. Koncový prodej divákům by se mohl pohybovat okolo 80 procent z tohoto objemu.

Maloobchodní tržby by tak zatím mohly činit do 10 milionů korun.

Největší zájem je o DVD Skyfall, které doputovalo do obchodů v objemu skoro 19 tisíc kusů. Stejného titulu na Blu-ray si obchodníci objednali v množství skoro šest tisíc kusů. Zbytek objednávek připadl na speciální třídiskové kolekce (DVD a BR) bondovských filmů s Danielem Craigem coby Jamesem Bondem (Casino Royale, Quantum of Solace, Skyfall). Před Skyfall se v Česku prodalo skoro 100 tisíc bondovských disků.

Poslední Bond si stojí solidně i na Slovensku, kam Bontonfilm dodal na 18,4 tisíc DVD a Blu-ray Skyfall. Opět, největší zájem byl o DVD - přes 16 tisíc kusů.

Film Skyfall v českých kinech od premiéry v říjnu 2012 vydělal okolo 65 milionů korun, návštěvnost se blížila půl milionu diváků. Další snímek s agentem 007 by měl vstoupit do kin v roce 2014.