reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Troškovy Babovřesky překročily elitní hranici 100 milionů tržeb

14:18, 8. 4. 2013
Film Aleš Borovan

Nová agrokomedie Zdeňka Troška Babovřesky vstoupila do nejelitnější skupiny českých filmových hitů. Její tržby v obou částech bývalé československé federace překročily hranici 100 milionů korun.  Česká premiéra filmu byla teprve 14. února, na Slovensku pak o týden později.

V České republice tržby překročily 80 milionů korun, návštěvnost se blíží 600 tisícům divákům. Na Slovensku diváci za lístky na Babovřesky zaplatili skoro 500 tisíc eur ( film vidělo okolo 100 tisíc lidí). Údaje z kin sdružených v Unii filmových distributorů přitom činní cca 90 procent  z celkového českého a slovenského kinotrhu.

Novodobý český "Klub 100" není příliš početný. Dvě "stovky" má na kontě režisér Jiří Vejdělek s filmy Ženy v pokušení a Muži v naději. Důchodcovská komedie Jana Svěráka Vratné lahve v kinech vydělala přes 124 milionů korun. Československý režisér Juraj Jakubisko utržil s historickou freskou Bathory v Česku a Slovensku přes 117 milionů korun. Na stovku skoro dosáhla i režisérka Marie Poledňáková s červenou knihovnou Líbáš jako Bůh.