reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Mobilní operátor O2 vytáhl čistý zisk v první polovině 2018 nad 2,7 miliardy

Mobilní operátor O2 Czech Republic (majoritní vlastník Petr Kellner) pokračuje v navyšování ekonomického výkonu. Konsolidované tržby za 1H 2018 narostly o 0,6 procenta na 18,6 miliardy korun.

Z toho na fixní výnosy v Česku připadlo 5,15 miliardy (-3,8 procenta), mobilní výnosy v Česku 9,97 miliardy (+1,9 procenta) a výnosy na Slovensku 3,6 miliardy (+3,8 procenta). Konsolidovaný čistý zisk se meziročně zvedl z 2,63 miliardy na 2,78 miliardy korun. Zisk před odpisy, úroky, zdaněním a amortizací (EBITDA) narostl o 5,6 procenta na 5,38 miliardy.

"V první polovině roku jsme se soustředili na nabídku výhodných balíčků kombinujících mobilní služby, pevný internet na doma a naší digitální televizi. Tuto nabídku jsme do budoucna posílili nákupem nejatraktivnějšího sportovního obsahu – první české fotbalové Fortuna ligy a Ligy mistrů," uvedl předseda představenstva a ředitel O2 Jindřich Fremuth.

Počet aktivních zákazníků mobilních služeb v Česku na konci sledovaného období dosáhl 4,992 milionu. V mezikvartálním srovnání to představuje nárůst o 38 tisíc. Počet zákazníků digitální televize O2 TV se meziročně zvýšil o více než 11 procent, O2 na konci 1H 2018 registrovala 287 tisíc aktivních set top boxů. Za nárůstem nových zákazníků stojí především tarifní balíčky O2 Spolu obsahující O2 TV.

"V souladu s naším plánem ze začátku roku zintenzivníme ve druhém pololetí naše investice v České republice. Ty směřují zejména do již oznámených nákupů exkluzivních sportovních práv a transformace informačních systémů. Na Slovensku budeme pokračovat v investicích do dalšího posílení vlastní mobilní sítě," doplnil finanční ředitel Tomáš Kouřil.