reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Kinotržby Avengers: Infinity War těsně pod 100 miliony korun

11:58, 17. 8. 2018
Film Aleš Borovan

Nejvýdělečnějším filmem letošního roku v českých kinech (pokud extrémně nezabojují Fantastická zvířata) se podle všeho stane marvelovský trhák Avengers: Infinity War (foto).

Blockbuster, ve kterém se propojilo několik větví marvelovského universa, vstoupil do kin 26. dubna (distribuce Falcon). Celkové prodeje kinolístků se na konci července pohybovaly cca 900 tisíc pod 100 miliony korun. Vzhledem k tomu, že tržby jen za sedmý měsíc dosáhly 650 tisíc korun, a vzhledem ke klesající tendenci tržeb, je spíše pravděpodobnější, že poslední Avengers magickou hranici 100 milionů tržeb o fous nepřekročí.

I tak něco přes 99 milionů v kinech představuje špičkový byznysový výkon. "Pro studio Walt Disney je to na českém kinotrhu naprostý rekord v rámci všech titulů, které zde uvedlo. Je to vyšší číslo i než v případě Star Wars: Síla se probouzí," uvedl šéf Falconu Jan Bradáč. Avengers: Infinity War doposud po celém světě utržili v kinech 2,046 miliardy dolarů. To Avengery řadí na čtvrtou pozici v žebříčku nejvýdělečnějších filmů všech dob - za Avatara, Titanic a Star Wars: Síla se probouzí.