reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

František Savov požádal o novou licenci pro TV Metropol

10:41, 10. 4. 2013
Televize Aleš Borovan

Středočeská a pražská televize TV Metropol bude pokračovat pod novou licencí. Podle informací Borovan.cz o novou licenci pro pozemní digitální vysílání TV Metropol požádala vysílací radu společnost MF TV. Tu prostřednictvím vydavatelství Mladá fronta ovládá podnikatel František Savov.

Kontinuita se "starou" TV Metropol je zajištěna odkupem obchodního jména televize, loga a dalších věcí od majitelů práv. Vzhledem k tomu, že licence je v současné době v podstatě nároková, nemělo by dalšímu vysílání regionální stanice nic bránit. TV Metropol v současné době vysílá v regionálním multiplexu 4 podnikatele Leoše Pohla.

Pro Savova je řešení s novou licencí levnější, než oficiální vstup do licenční společnosti Metropol TV. Tu nyní na papíře řídí advokát Jan Mrázek, člověk s vazbami právě na Savova. Metropol TV, která dříve držela licenci i na celoplošnou stanici TV Pětka, se nyní nachází v insolvenčním řízení. Dluhy po splatnosti mají dosahovat 85 milionů korun. Celkový objem závazků (mimo jiné vůči Českých Radiokomunikacím) včetně nesplacených úvěrů má dosahovat až 235 milionů korun.