reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Jaromír Nohavica podle všeho vyprodá dva obří koncerty v Aréně

07:13, 11. 4. 2013
Koncerty Aleš Borovan

Vedle turné Lucie Bílé to bude druhá největší akce českého koncertního průmyslu letošního podzimu. Písničkář Jaromír Nohavica v říjnu pořádá dva obří koncerty v libeňské Aréně a podle všeho se mu podaří vyprodat souhrnnou kapacitu cca 32 tisíc míst. Předprodej začal v úterý 9. dubna.

"Zájem o lístky je tak veliký, že některé části hlediště jsou již úplně vyprodány a podle pořadatelů může rychlost prodeje soutěžit snad jen s koncertem Madonny," uvedl Tomáš Linhart z Nohavicova týmu. Lístky na koncert stojí od 490 korun, souhrnné maloobchodní tržby obou akcí by tak mohly vystoupat až na 22 milionů korun. Z peněz je však třeba zaplatit pronájem haly, pořadatelskou službu, pojištění nebo honoráře doprovodných umělců.

Ostravský bard zvolil pro oba koncerty odlišný koncept - nejprve se představí s Janáčkovou filharmonií Ostrava a následující den vystoupí klasicky s kytarou a heligonkou. Zájem je zatím hlavně o první koncert s filharmonií - podle údajů Sazky je k dispozici již pouze několik stovek lístků.

V letošním roce Nohavica v únoru odjel jako host turné s kapelou Kryštof. V dubnu a červenci uspořádá několik koncertů na Slovensku.