reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Lagardére požádala o vyšší objem českého vysílání v síti BBC

07:03, 16. 4. 2013
Rádia Aleš Borovan

Šéf Lagardére Active ČR Michal Fleischmann spustil plán na přeměnu vysílací sítě BBC. Mediální skupina podle informací Borovan.cz požádala Radu pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) o změnu licenčních podmínek spočívající ve zvýšení objemu českého vysílání.

Lagardére jde zejména o lukrativní čas mezi 6. a 8. hodinou ranní. Pokud by rada změnu schválila, stanice by vysílala česky přes den od 6.00 do cca 20.00. V noci by pak síť vysílala anglický obsah, přebíraný z BBC. Součástí žádosti je i změna názvu sítě na Radio Zet a nové jméno pro provozovatele RadioZet.

Fleischmannovým cílem je vybudování zpravodajského rádia, jehož program by byl mixem zpráv, publicistiky, vzdělávání a zábavy. Podle byznysového plánu by se nové Radio Zet mělo dostat do plusu během tří čtyř let.

Společnost BBC Radiocom (Praha) se stala součástí skupiny Lagardére v únoru. Zájem o síť BBC měl i Český rozhlas, který proti obchodu spustil rozsáhlou kampaň. Před několika dny RRTV zahájil s BBC Radiocom správní řízení pro možné neplnění licenčních podmínek. Kamenem úrazu jsou programové bloky, dodávané Českým rozhlasem. Podle rady je BBC Radiocom zařazovat "musí", podle Lagardére zase "může". Smlouva ČRo a BBC Radiocom vypršela na konci února.