reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Energetický obr innogy posílá miliony korun filmovým producentům Marhoulovi a Erbenovi

14:25, 26. 11. 2018
Film Aleš Borovan

Velká energetická skupina innogy pokračuje v rozdílení desítek milionů korun českým filmovým producentům, festivalům a scenáristům.

Celková částka innogy na rozvoj tuzemské kinematografie pro rok 2019 opět přesáhne 25 milionů korun. Z toho miliony získaly tři celovečerní projekty s premiérou v příštím roce - Nabarvené ptáče Václava Marhoula (na fotce vpravo), Teroristka Radka Bajgara (producent Petr Erben) a Poslední aristokratka Jiřího Vejdělka (tandem Ondřej Zima a Silvie Michajlová z Evolution Films). Další peníze pak dostanou organizátoři karlovarského filmového festivalu nebo scenáristické talentové soutěže.

Tvůrci Teroristky (hlavní role Iva Janžurová) nyní dokončili hrubý střih. Premiéra je naplánována na 4. dubna 2019. Černobílý velkofilm Nabarvené ptáče s řadou zahraničních hvězd jako Stellan SkarsgårdUdo KierHarvey Keitel (foto vlevo), Julian Sands atd. podle stejnojmenného knižního bestselleru vstoupil do fáze postprodukce (září až únor 2019), střih byl dokončen v září. Česká premiéra je stanovena na 11. září 2019 (distributor Bioscop/AQS). V jednání jsou nyní napřímo dva zahraniční distributoři - Sony Pictures (USA) a Kino Świat (Polsko) - plus devět sales agentů.

Innogy (majitel stejnojmenný německý koncern) nalévá peníze do tuzemského filmového průmyslu již 14 let. Za tu dobu podpořil bezmála 70 celovečerních snímků (Tátova volha, Anděl Páně 2, Teorie tygra, Ženy v pokušení, Kobry a Užovky, Čertí brko atd.). Souhrnná částka podpory překročila 300 milionů korun.