reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Energetický obr innogy expanduje do telekomunikačního byznysu

16:53, 10. 12. 2018

V telco segmentu podstatně přiostřuje konkurence. Miliardář Petr Kellner nedávno určil telekomunikace jako druhou klíčovou oblast skupiny PPF. Na nákupech je tu několik silných hráčů se stovkami milionů na akvizice. Do hry se nyní přidává subjekt s miliardovými obraty, který větří synergie pro svůj core byznys.

Energetický obr innogy pod vedením Martina Herrmanna (foto) na konci listopadu dokončil již druhou akvizici v telekomunikačním segmentu, sesterské společnosti Cerberos a Helios MB, které působí v Mladé Boleslavi, Liberci a okolí. Pod hlavičkou SPV innogy TelNet Holding se tak zařadily vedle prvního nákupu 85 procent v Magnalink zkraje letošního roku. Rozvoj telco byznysu v innogy ČR s využitím zázemí skupiny (právní, obchodní, zákaznický servis atd.) řídí manažer Bořek Havránek, který zároveň působí jako jednatel v nově zakoupených společnostech.

Portfolio innogy v oblasti vysokorychlostního internetu nyní čítá téměř 20 tisíc zákazníků v Královéhradeckém, Libereckém, Pardubickém, Středočeském, Zlínském kraji a také v Praze. "Jsme připraveni postupovat dále. Zaměřujeme se na optické sítě a naším cílem je vytvořit silného multiregionálního poskytovatele digitálních služeb," uvedl Thomas Merker, místopředseda představenstva innogy ČR.

Kromě samotného telco byznysu jsou pro innogy zajímavé i možné synergie. "Pobočky innogy v Hradci Králové a Liberci už nabízejí produkty Magnalinku a o nové služby je zájem. Téměř každý druhý zákazník, který si nabídku na pobočce innogy poslechne, pak podepíše smlouvu," uvedl zástupce firmy Pavel Grochál.