reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Miliardář Bakala dokoupil podíl v síti herních prodejen

11:19, 17. 4. 2013

Miliardář Zdeněk Bakala posiluje pozice v českém zábavním průmyslu. V průběhu března jeho firma Luxury Brand Management (LBM) získala zbývající desetiprocentní podíl ve společnosti Gamescape a stala se tak stoprocentním majitelem. Gamescape je síť tří prodejen v Praze a Ostravě, které nabízejí počítačové hry a herní konzole.

Bakala donedávna Gamescape ovládal společně s firmou Next Level Games, kterou vlastní podnikatelé Michael John PatynaJason Minnis. Ti svůj podíl v Gamescape odprodali za oficiální cenu 200 tisíc korun.

Finanční situace Gamescape se v poslední době nevyvíjí příznivě. Za rok 2011 skončila ve ztrátě přes 34 milionů korun ( o rok dříve prodělek 19 milionů), tržby stouply na 28 milionů. O rok předtím firmě poskytla LBM půjčku ve výši skoro 62 milionů korun.

Gamescape není jediná Bakalova akvizice v herním průmyslu. Kromě ní mu ještě patří 70 procent ve společnosti Prague Game Studios, která pro něj s vývojářským týmem Warhorse Studios připravuje první počítačovou hru s tematikou husitských válek. Rozpočet vývoje by se měl pohybovat okolo 70 milionů korun.

Luxury Brand Management, ve které Bakala vlastní 66 procent (jeho žena Michaela Bakala dalších 30 procent), je pestrý konglomerát firem ze zábavního, módního nebo mediálního průmyslu. Spadají do něj pořadatel České Miss M Marketing, modelingová agentura PH Model Management nebo PR agentura Original Communications. V roce 2011 skončila LBM ve ztrátě přes 141 milionů korun.