reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Majitel Skylinku kupuje od Liberty Global satelitní platformu

aktualizováno
10:59, 21. 12. 2018

Lucemburská mediální skupina M7 Group, která v Česku provozuje satelitní TV platformu Skylink, kupuje satelitního operátora od Liberty Global.

Objem obchodu se pohybuje na úrovni 205 milionů dolarů (USA GAAP báze). Platforma UPC DTH funguje na čtyřech středo- a východoevropských trzích: v Česku (brand freeSat), Maďarsku (UPC Direct), na Slovensku (freeSat) a v Rumunsku (FocusSat). Její služby si předplácí dohromady na 800 tisíc zákazníků. Obchod podlehá schválení regulatorních orgánů, rozhodnutí se čeká v první polovině 2019.

"Je to pro nás velmi logická akvizice, která nám umožní konsolidovat aktivity v oblasti satelitní televize na českém a slovenském trhu, a přitom pokračovat v diverzifikaci našich evropských aktivit zahrnutím dvou nových trhů. Kromě toho budeme moci na těchto dvou nových trzích nasadit naši hybridní satelitní a OTT TV platformu. Na našich existujících trzích používáme OTT platformu přibližně v 15 až 20 procentech případů," uvedl ředitel M7 Group Hans Troelstra.

Liberty Global již letos na jaře oznámila, že prodává své kabelové operátory UPC v Česku, Německu, Maďarsku a v Rumunsku. Kupcem je Vodafone. Objem obchodu se pohybuje na úrovni 22,7 miliard dolarů (USA GAAP báze). Rovněž tato operace podléhá schválení antimonopolních úřadů (hlavně se čeká na stanovisko německého) a Evropské komise. Verdikt by měl padnout někdy v první polovině roku 2019.