reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Video distributor Magic Box začne distribuovat filmy hollywoodského studia Universal

14:48, 4. 1. 2019
Televize Film Aleš Borovan

Distributor filmových a TV nosičů Magic Box (skupina AQS) významně posiluje pozici na českém a slovenském home entertainment trhu.

Podle exkluzivních informací Borovan.cz Magic Box po několika týdenním vyjednávání čerstvě uzavřel deal s hollywoodským studiem Universal Studios o výhradní distribuci filmů v Česku a na Slovensku (dceřinka Magic Box Slovakia). Kontrakt je stanoven na jeden rok a týká se distribuce na fyzických nosičích DVD, Blu-ray a 4K UHD Blu-ray. Filmy Universal až doposud v Česku distribuoval konkurenční Bontonfilm (nyní 20th Century Fox a Sony Pictures).

Jednání mezi Magic Box a Universal začala podle našich zdrojů někdy na konci listopadu 2018. Zpočátku si hollywoodské studio stanovilo podmínky, které by pro MB nebyly rentabilní. Nakonec však marketingová ředitelka společnosti Petra Synáčová a obchodní ředitel David Šnobl dosáhli podmínek, která pro Magic Box dávají obchodní smysl. "Je to dobrá ukázka toho, že se ani malá firma v malé zemi nesmí při jednání zaleknout giganta z Hollywoodu," komentoval Jan Rubeš, šéf video a VOD distribuce firmy.

Magic Box tak v současné době na česko-slovenském trhu s filmovými a TV nosiči z velké Big Six zastupuje čtyři hollywoodská studia: Disney, Warner Bros., Universal a Paramount. V letošním roce distributor do obchodů vyšle řadu atraktivních titulů: Jak vycvičit draka 3 (foto z dvojky), Tajný život mazlíčků 2Grinch (vše Universal), Fantastická zvířata: Grindelwaldovy zločinyAquaman (Warner Bros.), Avengers: EndgameToy Story 4: Příběh hračekCaptain Marvel (Disney) a Bumblebee (Paramount).