reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Soukupovo a čínské vydavatelství Empresa Media navýšilo obrat nad 400 milionů

16:36, 16. 1. 2019

Vydavatelství Empresa Media (EM), které vlastní miliardář Jaromír Soukup (na fotce vpravo; 51 procent) a China International Group Corporation (49 procent), předloni navýšilo výkon o desítky milionů.

Tržby Empresy v roce 2017 dosáhly 383 milionů korun. O rok dříve to bylo 364 milionů. Celkový obrat narostl o 37 milionů na 430 milionů korun. Firma pokračovala ve ztrátovém hospodaření, čistý prodělek za sledované období dosáhl 37 milionů korun. V roce 2016 minus činil 42 milionů.

Na účetní ztrátě se podílí několik faktorů: odpisy přesáhly 16 milionů korun plus řada nákladů dceřiných firem (například TV Barrandov) je outsorcována právě na Empresu. V daném období to byla kupříkladu výroba TV zpravodajství. Samotná provozní firma televize, Barrandov Televizní Studio, v roce 2017 skončila v plusu 7 milionů. EM rovněž vlastní produkční firmu Real TV (za rok 2017 zisk 1,2 miliony) a slovenskou Empresa Media Slovakia.

Empresa Media vydává řadu časopisových titulů, v první řadě týdeník Týden, dále Instinkt, Sedmička, Exkluziv, Interview, Faktor Soukup, XXL velké křížovky nebo Sedmička Křížovky. Plus provozuje navazující weby. Podřízená TV Barrandov Group zahrnuje kanály TV Barrandov, Kino Barrandov, Plus Barrandov a News Barrandov. Empresa rovněž vydává knihy.