reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

V Česku vznikne pokračování protektorátního hitu Eva tropí hlouposti

15:13, 18. 4. 2013
Film Aleš Borovan

Produkční společnost Honys Motion si v rámci české kinematografie připíše jeden primát. Je první produkcí, která chystá pokračování prvorepublikového nebo protektorátního trháku, v tomto případě filmu Martina Friče Eva tropí hlouposti (foto). Ten měl premiéru v listopadu 1939 a zahrály si v něm takové hvězdy stříbrného plátna jako Oldřich Nový, Nataša Gollová nebo Raoul Schránil.

Pokračování Eva zase tropí hlouposti, který bude zasazen do současnosti, by mělo vzniknout v létě 2014. Režisérem snímku bude debutant Jiří Severa, rozpočet je stanoven na částku okolo 23 milionů korun. V jednání je minoritní koprodukce ze Slovenska. 

V tuto chvíli není jasné, která herečka naváže na Gollovou v hlavní roli Evy. I přes rozsáhlé castingy se doposud nepodařilo najít vhodnou adeptku. "Eva zase tropí hlouposti bude volné pokračování původního snímku, takže návaznost bude naplněna hlavně přes postavy, jejich charaktery a motivace v jednání. Film vzniká na motivy knihy Fan Vavřincové, ke které máme autorské právo. Scénáře se ujala Tereza Tobiášová," uvedla producentka Ester Honysová.

 Honysová vlastní v Honys Motion 50 procent. Druhou polovinu drží její otec Zbyněk Honys. Ten dříve pracoval v Českém rozhlasu, v tehdejší TV Premiéra (mimo jiné zástupce šéfredaktora zpravodajství) a na Nově (ředitel úseku vnitřních vztahů). V roce 2001 byl pověřen řízením zpravodajství České televize, z funkce odešel na podzim 2002.