reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Konsolidované tržby knižního obra Albatros Media se blíží miliardě

10:27, 21. 1. 2019

Největší knižní nakladatelství Albatros Media (AM), které ovládá multimilionářská dvojice Jaroslav a Silke Horákovi (Deník N), pokračuje v dlouhodobém kontinuálním růstu výkonu.

Konsolidované tržby v uplynulém fiskálním roce (červenec 2017 - červen 2018) dosáhly 963 milionů korun. V meziročním srovnání to představuje nárůst o 76 milionů. Vyšší tržby plynou jednak z organického růstu a dobré kondice knižního trhu, jednak z čilé akviziční činnosti. Na podzim 2018 Albatros koupil Nakladatelství Panteon. Za posledních šesti letech je to již třináctá akvizice skupiny Albatros Media. Předtím, v březnu 2018, do portfolia AM přibylo Nakladatelství Vyšehrad. Panteon se stal šestnáctým nakladatelstvím skupiny Albatros Media.

Konsolidovaný čistý zisk za sledované období přesáhl 83 milionů korun. O rok dříve to bylo 77 milionů. Firma pod vedením Václava Kadlece foto) vyplatila za uplynulý fiskální rok majitelům dividendu ve výši 73 milionů korun.

Produkce Albatros Media pokrývá více než 17 procent nakladatelského trhu. Vedle šestnácti samostatných nakladatelství (Albatros, CooBoo, PlusMottoXYZCPressComputerPressBizBooksEdikaManagement PressB4U Publishing, FragmentEgmontKniha Zlín, Panteon a Vyšehrad) vlastní AM také stoprocentní podíl v distributorech elektronických knih eReading.cz  a Palmknihy.