reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Distributor Bontonfilm loni prodal téměř milion nosičů

07:50, 1. 2. 2019
Televize Film Aleš Borovan

Velkou distribuční společnost Bontonfilm, která se zabývá video-, online a kinodistribucí, loni zasáhl obecný pokles na home entertainment trhu.

Zatímco v roce 2017 firma podle vlastních údajů prodala cca 1,2 milionu DVD, Blu-ray a 4K UHD, v loňském roce to bylo již pod milion kusů. Z celkového čísla se 4K UHD v roce 2018 prodalo téměř 20 tisíc kusů (průměrná cena činila okolo 890 korun). Firma zaznamenává rostoucí zájem fanoušků především o speciální sběratelské edice. Ještě před rokem 2014 Bontonfilm ročně prodal mezi 1,5 milionu a 2 miliony disků.

Prodejů nad 10 tisíc nosičů dosáhly následující tituly z nabídky Bontonfilmu: Deadpool 2, Ferdinand, Jurský svět: Zánik říše (foto), Hotel Transylvánie 3 a Blade Runner 2049.

Distributora Bontonfilm ovládá společnost Redbloom Martina Palána. Skupina zahrnuje rovněž produkční firmu Bontonfilm Studios nebo merchandisingovou společnost Bontonfilm Promotions. Bontonfilm, který loni na home entertainment trhu distribuoval filmy studií 20th Century Fox, Sony Pictures a Universal Studios (s Universal deal skončil na konci roku 2018), působí rovněž na Slovensku a v Maďarsku. V letošním roce chce portfolio rozšířit o výrobky společnosti Amscan (party produkty a dekorace) a vůně do vozu Fresh and Funny.