reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Prušinovský na sitcomu pro Českou televizi vydělá dvakrát

12:41, 19. 4. 2013
Televize Aleš Borovan

Nový sitcom České televize Čtvrtá hvězda, jehož výroba odstartovala v těchto dnech, je zajímavým kontraktem zejména pro filmaře Jana Prušinovského (na fotce vlevo, na kontě má filmy František je děvkař nebo Okresní přebor). Ten v projektu spolu s Miroslavem Krobotem figuruje jednak jako spoluautor scénáře a režisér.

Sitcom s herci Dejvického divadla zároveň vzniká jako zakázková výroba pro ČT v produkci externí firmy Offside Men, ve které Prušinovský drží poloviční podíl. Druhá polovina patří společnosti Evolution Films producentské trojice Jan Ludvík-Pavel Berčík-Ondřej Zima.

Offside Men pro tvůrčí skupinu ČT Jana Šterna vyrobí celkem dvanáct dílů seriálu. "Natáčení Čtvrté hvězdy by mělo skončit na konci června. Točit budeme převážně ve studiu na Kavčích Horách, ale občas zavítáme také do exteriéru," uvedl výkonný producent Zima.

V seriálu se objeví hvězdná sestava jednoho z nejlepších divadel v Česku: Martha Issová, David Novotný, Lenka Krobotová, Jaroslav Plesl, Ivan Trojan nebo Marek Taclík. V tuto chvíli zatím není stanoveno, kdy by se Čtvrtá hvězda měla objevit na obrazovce ČT.