reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Krtečkova firma se přeměnila na akciovku

15:24, 19. 4. 2013
Ostatní Aleš Borovan

Společnost Little Mole, která má na starosti slavný brand Krtečka a jeho expanzi na světové trhy, změnila formu. Ze společnosti s ručením omezeným se stala akciovou společností. Firmu stále výhradně vlastní Karolína Milerová (foto), vnučka kreslíře pohádkové postavičky Zdeňka Milera.

Změna podle ní nemá být přípravou na vstup investora, spíše má usnadnit průnik na nová teritoria a jednání se zahraničními partnery.

V souvislosti se změnou na akciovou formu do firmy přicházejí noví manažeři. V představenstvu Little Mole je nyní kromě Milerové Adam Pařízek a Lukáš Eisenwort. "Nový širší management nabíráme přirozeně s vývojem firmy. Věci, na které nestačíme, přenecháváme odborníkům, které outsourcujeme. Vše řídíme sami a hlavně se věnujeme obchodní činnosti v rámci tvorby nového produktového portfolia a projektů," doplnila Milerová.

Jedním z plánů firmy je v Praze otevřít Krtkovy kamenné obchody, natočit další díly seriálu s oblíbenou kreslenou postavičkou a nastartovat široké portfolio merchandisingových produktů.