reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

E-shop VašeČočky.cz loni navýšil tržby na 700 milionů

08:47, 6. 3. 2019

E-shop VašeČočky.cz (provozní firma Maternia) pokračuje v rostoucím ekonomickém výkonu. Podle údajů firmy tržby za rok 2018 dosáhly 700 milionů korun včetně DPH.

V meziročním srovnání se jedná o nárůst 50 milionů korun (v procentech o 7,7 procenta). Rostoucí čísla vykázal jak segment kontaktních čoček, které jsou primárním sortimentem, tak i prodej slunečních brýlí. Tento segment oproti roku 2017 vyrostl o 400 procent. V loňském roce začaly VašeČočky.cz nabízet rovněž vlastní produkty.

E-shopy Maternie, které ovládá podnikatel Martin Bláha, působí v 15 evropských zemích. Online obchody generují přes 85 procent obratu mimo Česko. Největšími trhy mimo Českou republiku je Německo (321linsen.de) a Itálie (Lentiamo.it). Nejvyšší růst ve vyšších desítkách procent zaznamenal e-shop v roce 2018 v Rumunsku, Bulharsku, Švýcarsku a v Belgii.

"V roce 2019 plánujeme expanzi e-shopu do dalších evropských zemí. V Česku a na Slovensku otevřeme první vlastní optiky se službami, které budou spojovat výhody e-shopu a klasické optiky, a následně bychom tento model chtěli rozšířit do celé Evropy," uvedl ředitel e-shopu Jiří Urban (foto).