reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Obchod s parfémy Notino v roce 2018 utržil přes 8 miliard

17:18, 7. 3. 2019

Online obchod s parfémy a kosmetikou Notino, který ovládá miliardář Michal Zámec (foto), loni rostl miliardovým tempem.

Tržby brněnské firmy v roce 2018 dosáhly rekordní 8,4 miliardy korun. V meziročním srovnání to představuje nárůst o 1,3 miliardy korun. Podíl Česka na celkovém obratu činí 18 procent. Spolu s tržbami e-shopu vzrostl i počet prodaných produktů. Za rok 2018 se prodalo téměř 29 milionů produktů, což je o 2,5 milionu více než v roce 2017. "Největší objem v počtu prodaných produktů představují stále parfémy. Loni jsme jich prodali 6 milionů," uvedl obchodní ředitel Notina Zbyněk Kocián.

Nejvíce se společnosti kromě Česka daří také v Polsku, Německu, na Slovensku a v Rumunsku. Úspěšný růst hlásí také na trzích v Rakousku, Francii a Bulharsku. Notino má vlastní logistické a distribuční centrum v Rajhradě. Loni sklad expedoval 7,5 milionů balíčků do 22 zemí Evropy, kde společnost působí.

Firma aktuálně zaměstnává 1225 lidí, v loňském roce vytvořila 330 nových pracovních míst. Nejvíce zaměstnanců má logistické a distribuční centrum, dále prodejny, oddělení zákaznické podpory a IT oddělení.

Notino letos chce expandovat do Švýcarska a také rozšířit síť kamenných prodejen. Už na jaře otevře první kamennou prodejnu v Rakousku ve Vídni. V této chvíli jsou kamenné prodejny v Česku, Polsku, Německu, Maďarsku, Rumunsku a na Slovensku.