reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Seznam.cz spustí rozšířený videoportál Televizeseznam.cz, objeví se i na homepage

07:18, 28. 3. 2019

Jak Borovan.cz psal jako první na zpravodajském trhu, internetová firma Seznam.cz (majitel Ivo Lukačovič) zanedlouho spustí nový videoportál, na kterém zkoncentruje veškerý svůj videoobsah a rovněž nabídne videa od externích partnerů.

Základem videoportálu se stane existující web Televizeseznam.cz, který doposud nabízel videoobsah jen ze seznamácké televize Seznam.cz TV. Nyní se zde objeví videa i ze Seznam Zpráv, Stream.cz, Proženy.cz, Garáž.cz a také webů Novinky.cz, Super.cz a Sport.cz. Větší prostor videoobsah dostane i na domovské stránce Seznam.cz, která nyní nabízí textový feed od externích vydavatelů. Momentálně se beta verze videoportálu testuje na adrese beta.televizeseznam.cz, oficiální spuštění se plánuje na konci dubna.

"Vybraná videa dostupná ve videoportálu se budou zároveň propisovat do tzv. feedu na domovské stránce Seznamu, jejíž funkcionality plánuje Seznam.cz v letošním roce intenzivně rozvíjet," uvedl Marek Doležel, produktový manažer Televize Seznam a Stream.cz. Zařazování videí do videofeedu se bude řídit podobnými principy, jako v případě existujícího textového feedu: smluvní partner návštěvníkům, kteří přišli z homepage Seznam.cz, zobrazí reklamu čistě ze "seznamáckých" systémů. Z celkového obratu, který taková reklama vygeneruje, si pak Seznam.cz bere obvykle 70 procent. Zbylých 30 procent zbývá smluvnímu partnerovi (rozdělení platné pro textový feed, u videofeedu by se procenta měla odvíjet i od délky obsahu).

"Všechny redakce obsahových služeb Seznam.cz budou i po spuštění videoportálu fungovat stejně jako doposud s tím rozdílem, že budou součástí webu zastřešujícího veškerý videoobsah. Každá ze služeb bude mít na portálu svůj vlastní kanál a ten bude mít vlastní playlisty," doplnil ředitel obsahu Seznam.cz Igor Kalaš.

Rozšířené funkcionality videoportálu odkryjí v případě, že se uživatel přihlásí svým seznamáckým účtem. Televizeseznam.cz mu nabídne playlisty s rozkoukanými videi, historií zhlédnutých videí a také videa uložená k přehrání na později. Postupně bude systém schopný rozpoznat preference přihlášených uživatelů a začne jim nabízet obsah, který je pravděpodobně zajímá.