reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Otrubova firma Nordic Telecom kupuje polovinu operátora Libli

17:05, 17. 4. 2019

Telekomunikační skupina Nordic Telecom (majitel Nordic Investors Tomáše Otruby - foto) se stává majitelem 100 procent v menším operátorovi  Libli, který v Česku skupuje menší poskytovatele internetového připojení.

Nordic Telecom (NT) doposud v Libli držel 50 procent, dalších 25 procent vlastnila skupina DRFG investora Davida Rusňáka a poslední čtvrtinu DRFG Telco Management dlouholetého telekomunikačního manažera Romana Řezníčka. NT tak posiluje pozici před aukcí kmitočtů Českého telekomunikačního úřadu pro čtvrtého operátora, která by měla proběhnout v druhé polovině roku 2019.

"Libli, který je již dnes významným poskytovatelem pevného internetu zejména na Moravě, vnímáme
jako dlouhodobou investici. Naším cílem je stát se do dvou let třetím největším poskytovatelem pevného internetu v Česku. V číslech to znamená pokrytí 1,3 milionu domácností a poskytování služeb 330 tisícům zákazníků," uvedl Jan Čornej, výkonný ředitel Nordic Telecom.

"Tato transakce zapadá do strategie DRFG. Od začátku jsme plánovali, že Libli nebudeme dlouhodobě
držet. Náš exitový horizont počítal s rokem 2021. K rychlejšímu postupu došlo díky oboustranně výhodné dohodě s naším partnerem Nordic Telecom," doplnil Řezníček, ředitel telekomunikační divize DRFG.

Investiční skupina DRFG se v rámci telekomunikací bude nyní dále věnovat mezinárodním  infrastrukturním projektům a rozvoji společnosti Suntel Group. Ta aktuálně sdružuje společnosti zaměřující se na výstavbu a servis telekomunikačních sítí. Její tržby v roce 2018 dosáhly téměř miliardy korun. Cílem Suntel Group je do tří let akvizičně a organicky vyrůst do velikosti tržeb 4 miliardy korun.