reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Miliardář Zach vytěsnil Pařízka z rádií Hey

aktualizováno
15:10, 23. 4. 2013
Rádia Aleš Borovan

Spoluvlastník televize Prima a miliardář Ivan Zach si uvolnil ruce při restrukturalizaci a dalším směřování rádií Hey. Díky přeprodeji příslušné licenční firmy a mediazastupitelství v těchto dnech rádia ztratil z dosahu minoritní akcionář (přes 17 procent), společnost Radio Čas Radima Pařízka (foto).

Ten stojí i za dětskou televizí Pohoda, rádiem Čas, čtvrtým multiplexem nebo skupinou Citron. Pařízek podle svých slov bude celou věc nejdříve konzultovat s právníky, než se rozhodne pro konkrétní postup.

Celá operace probíhala následovně: majoritní akcionář a Zachova firma GES Media Asset (přes 81 procent) nabídla k prodeji společnost InFin, pod kterou spadá licenční společnost Star Promotion, a mediazastupitelství Hey Média. Podle informací Borovan.cz byli osloveni velcí hráči na radiovém trhu, jako například Lagardére Active ČR.

Nejvyšší částku nabídly další Zachovy firmy Radio Beta (licenční firmy) a Radio Alfa (mediazastupitelství). Po dokončení obchodu nebude společnost Radio Asset, pod kterou mediazastupitelství a rádia Hey původně spadala, vlastnit nic. Zachovým cílem je propojit rádia Hey s nedávno pohlcenou rádiovou skupinou Radio Investments a MII Praha (rádia Kiss, Radio Country, Radio Spin, Radio 1 a rádio Beat). Ta rovněž míří pod křídla firem Radio Alfa a Radio Beta.  

Rádia Hey jsou dlouhodobým ztrátovým podnikem miliardáře Zacha. Do roku 2011 souhrnná ztráta společnosti Hey Média, kam jdou tržby rádií a odkud jsou hrazeny jejich náklady, dosáhla skoro 100 milionů korun. Podle informací Borovan.cz se Zach v uplynulých letech snažil od Pařízka minoritní podíl odkoupit, jednání však ztroskotala na ceně. Pařízek již dříve uvedl, že do rádií Hey investoval okolo 45 milionů korun.

Vaší pozornosti doporučujeme:

Radim Pařízek