reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Blockbuster Avengers: Endgame v Česku odstartoval se 400 tisíci diváků

06:53, 30. 4. 2019
Film Aleš Borovan

Komiksová adaptace Avengers: Endgame (studio Walt Disney), která boří byznysové rekordy globálního kinoprůmyslu, dosahuje rekordních čísel i v České republice.

Film v českých kinech za premiérový týden utržil téměř 69 milionů korun, návštěvnost přesáhla 400 tisíc diváků. Avengers: Endgame se rovněž usadili na špici tuzemského žebříčku podle návštěvnosti během premiérového víkendu (bez středečních předpremiér): hrubé tržby přes 60 milionů a návštěva více než 360 tisíc diváků. Poslední Avengers tak za sebou nechali takové hity jako Padesát odstínů šedi, Harry Potter a relikvie smrti - část 1 nebo Hobit: Bitva pěti armád. Tržební rekord držela doposud v rukou jiná sága, a to Star Wars: Síla se probouzí (téměř 40 milionů).

Distributor Falcon hlásí další rekordní byznysové číslo. Avengers: Endgame podle něj jako první film v Česku překonal hranici 100 tisíc diváků za jediný den. Jedinečnost vysokého výsledku podle zástupců Falconu podtrhuje fakt, že film trvá přes tři hodiny a počet představení tak byl u spousty kin objektivně limitován.