reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Šéfka zpravodajství a publicistiky Primy Obzinová odchází z televize

15:23, 7. 5. 2019

Dlouholetá ředitelka zpravodajství a publicistiky TV Prima (od roku 2009) Jitka Obzinová (foto) opouští mediální skupinu Prima Group.

Dočasným vedením redakce bude pověřena šéfeditorka zpravodajství Eliška Čeřovská. Bude přímo podléhat řediteli FTV Prima Markovi Singerovi. Podle některých interních zdrojů mohly za Obzinové odchodem stát i neshody ohledně kontur budované zpravodajské televize CNN Prima News. "Společnost začne obratem hledat jejího nástupce, který zastřeší i plánovaný zpravodajský projekt CNN Prima News," uvedla mluvčí Primy Gabriela Semová.

Podle informací Borovan.cz se s Obzinovou na post výkonného ředitele CNN Prima News původně ani neuvažovalo. Obzinová měla údajně zastřešit celou zpravodajskou divizi Primy a do čela chystaného zpravodajského kanálu se měl postavit nový výkonný člověk, který by Obzinové podléhal.

Přísná mediální manažerka Jitka Obzinová postupně prošla všemi třemi velkými televizemi (Česká televize, Nova a Prima). Za její éry druhá komerční stanice zavedla novou strukturu zpravodajské hodiny, tzv. Velkých zpráv, která se skládá z hlavních zpráv, diváckých zpráv a vrcholí pořadem Top Star, který se zabývá aktuálním děním v showbyznysu.

Do její kompetence kromě Velkých zpráv patřily i Odpolední a Polední zprávy, pořad Mini Duel, nedělní politická talk show Partie i nový pořad Sport Star. Zpravodajství Primy se pod Obzinovou profilovalo jako částečně konzervativní, čímž se dostávalo do klinče s mediálním liberálním mainstreamem.