reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Magazínový boss Skopalík sestěhuje novináře v květnu

12:13, 24. 4. 2013
Vydavatelství Aleš Borovan

Po vydavatelství Economia (miliardář Zdeněk Bakala) čeká velký přesun i Bauer Media (Heinrich Bauer Verlag). To v květnu sestěhuje novináře z pohlcených vydavatelských domů Stratosféra (nyní Bauer Media Praha) a Hearst-Stratosféra (Bauer Media CZ) do svého sídla v Praze na Smíchově.

Obě firmy, které Bauer Media koupila loni na podzim, mají dohromady okolo 150 lidí. Nový majitel však počítá jen s částí z nich. Přibližně stovka pracovníků bývalých Stratosfér se nastěhuje do volných prostor budovy, kterou Bauer Media koupila v roce 2011. Po dokončení přesunu bude vydavatelství Bauer Media (na fotce šéf Jaromír Skopalík) mít cca 350 zaměstnanců.

Součástí začleňovacího procesu je i fúze nakoupených firem. V první fázi fúzuje Bauer Media CZ do Bauer Media Praha, v druhé fázi přejde dceřiná společnost do konce roku zcela do Bauer Media v.o.s.

Bauer Media vydává na tři desítky magazínů a časopisových speciálů, mezi nimi Bravo, Čas na lásku, Chvilka pro luštění, Kouzelné princezny, Pestrý svět, Žena a život nebo Napsáno životem. Akvizicí dvou konkurenčních firem získal tituly jako Cosmopolitan, Spy, Esquire nebo Jackie.  

Důvodem prodeje Stratosféry byl nepříznivý vývoj hospodaření. Podnik v roce 2011 skončil ve ztrátě více než 12 milionů korun, v roce 2010 přitom Stratosféra vygenerovala mírný zisk 1,3 milionu. Výrazný propad nastal i v tržbách, které klesly o skoro 31 milionů na 209 milionů korun před dvěma lety.