reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Pale Fire Capital za více než 100 milionů kupuje majoritu v prodělečném Aukru

10:13, 10. 6. 2019

Investiční skupina Pale Fire Capital (PFC; Jan Barta, Dušan Šenkypl, David Holý) získává majoritní podíl v ztrátovém aukčním portálu Aukro.cz.

PFC kupuje téměř 60 procent ve stejnojmenné provozní firmě za více než 100 milionů korun. Někteří dosavadní investoři z Aukra definitivně odcházejí. Jedná se o brněnskou Agoru Development brněnského podnikatele Ladislava Chodáka a pražskou společnost Equity Partners Petra Kymličky. Zbylý podíl v Aukru drží skupina Leverage, která do něj vstoupila v roce 2017.

"Aukro je výzva, na kterou se nesmírně těšíme. Marketplace business modely jsou oblast, která nás dlouhodobě investičně zajímá a Aukro je synonymem pro marketplace. Současný management už započal hezký obrat a věřím, že s naším přispěním jej ještě urychlíme a vrátíme postupně Aukro tam, kde kdysi bylo," uvedl Barta, partner Pale Fire Capital.

Aukro (na fotce management Leverage, zleva CEO Aukra Lumír Kunz, Jan Boruta, Václav Liška a Matěj Boruta) registruje cca 4 miliony uživatelů. Podle naposledy zveřejněných čísel firma v roce 2017 utržila 108 milionů korun, ztráta dosáhla téměř 4 milionů. Firma je zastavena ve prospěch Komerční banky.