reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Stará zpráva Borovan.cz: televize Prima patří téměř celá miliardářovi Zachovi i oficiálně

13:54, 17. 6. 2019

Exkluzivní informace z Borovan.cz, která je s více než dvouletým zpožděním uvolněna i ostatním zpravodajským médiím. Podnikatel Vladimír Komár splnil svou úlohu v miliardové operaci, ve které švédský koncern MTG na přelomu let 2016 a 2017 prodal svůj 50ti procentní podíl v TV Prima.

Oficiálním kupcem byl tehdy vehikl Denemo Media, ve kterém papírově 75 procent držel Alphaduct Vladimíra Komára (ex-TV Nova) a 25 procent slánský miliardář Ivan Zach prostřednictvím GES Media Asset. Zach tak po dokončení obchodu oficiálně ovládal 62,5 procenta TV Prima.

Nyní bylo oznámeno, že Komárův 75 procentní podíl v Denemo Media získal další vehikl THR Media. Akciovka THR Media je vlastněna třemi akcionáři – Ivanem Zachem (67 procent), podnikatelkou a dlouholetou Zachovou spolupracovnicí Petrou Marschallovou (18 procent) a Zachovou sestrou Radkou Zachovou (15 procent). Slánský miliardář Zach tak konečně oficiálně drží více než 90 procent v provozní firmě FTV Prima. Důvodem složitého manévru s Komárem byla švédská legislativa, týkající se prodejů podílů v akciových společnostech (více v odkazu pod textem).

Celá tato transakce ještě podléhá schválení Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže, ale to by měla být formalita.