reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Všechna rádia miliardáře Zacha míří do zástavy Komerční banky

13:12, 29. 4. 2013
Rádia Aleš Borovan

Celá rádiová skupina miliardáře Ivana Zacha (televize Prima), která nyní vzniká celou řadou fúzí a přesunů, bude v zástavě Komerční banky (KB). Ta na počátku roku poskytla Zachovi úvěr až do výše 140 milionů korun v souvislosti s nákupem rádií skupiny Radio Investments a MII Praha (Kiss, Radio Country, rádia Beat). Do zástavy spadly jak tyto nové stanice, tak i Zachova stávající rádia Hey.

KB totiž získala zástavní právo na firmy Radio Alfa (vznikající mateřská firma pro mediazastupitelství) a Radio Beta (licence). Pod ně se postupně přesouvají jak rádia Hey, tak i nově nakoupená Beat, Kiss, Country, Radio Spin či Radio 1. V zástavě jsou jak zastřešující společnosti, tak i cca dvě desítky dceřiných firem jako Česká Mediální, Kiss Morava, Broadcast Media, Radio Investments, MII Praha nebo Radio Bohemia. Úvěr by měl být splacen do konce roku 2018.

Cílem Zachových akvizic a přesunů je vytvořit silného rádiového hráče na trhu a mimo jiné překlopit dosavadní ztrátové hospodaření rádií Hey na plusová čísla. Doposud na nich prodělal na 100 milionů korun.