reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Filmová produkce Stillking Films přenesla matku na Kypr

11:21, 30. 4. 2013
Film Aleš Borovan

Největší produkční firma v Česku, Stillking Films, opět stěhuje mateřskou společnost. Po Lucembursku, Nizozemsku a britských Normanských ostrovech se majitel českého Stillkingu přestěhoval na Kypr. Převod se uskutečnil formou prodeje za symbolickou částku 100 tisíc korun nové kyperské společnosti Stillking Holdings Limited.

Již z výčtu destinací je patrné, že většinový majitel Matthew Stillmann vyhledává destinaci umožňující daňovou optimalizaci skupiny.

Stillking Films v Česku zajišťují natáčení reklam nebo těch největších zahraničních projektů. Na kontě mají například natáčení globálních trháků Casino Royale (foto), Mission: Impossible - Ghost Protocol nebo Letopisy Narnie: Princ Kaspian. V posledních letech z tuzemských ateliérech a exteriérech organizovali výrobu seriálu televize ABC Missing, francouzsko-české série Crossing Lines nebo korejské sci-fi Snowpiercer.

V roce 2011 firma dosáhla tržeb ve výši 784 milionů korun, o 164 milionů více než o rok dříve. Současně zdvojnásobila zisk na skoro sedm milionů korun. Největší podíl výnosů plynul z filmové produkce - 408 milionů korun (2010 - 214 milionů). Z vládního programu na podporu filmového průmyslu Stillking Films v roce 2011 pro své projekty vysosali 71 milionů (2010 - 40 milionů, 2012 - 88 milionů).