reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

T-Mobile od září nasadí neomezené tarify, nejlevnější vyjde na 1275 korun za měsíc

15:48, 21. 8. 2019

Mobilní operátor T-Mobile od 1. září zásadním způsobem mění nabídku tarifů. Na základě čerstvé zkušenosti s letní kampaní Neomezené léto firma nasazuje první generaci neomezených hlasových a datových tarifů.

Nejlevnější neomezený tarif (hlas, sms a data) vyjde na 1275 korun za měsíc. Má to drobný háček: od 50 GB spotřeby se rychlost připojení sníží na 10 MB/s. Zcela neomezená data zákazníka vyjdou na 1175 korun, tarif se zcela neomezeným hlasem a daty za 1575 korun za měsíc. Pro srovnání: nový neomezený tarif konkurenčního Vodafone (volání, SMS a data) stojí 599 korun za SIM kartu na měsíc pro domácnost se čtyřmi lidmi, to znamená kráte čtyři. Internet na doma pak přijde na 399 korun za měsíc. Celkem tak cena vyjde čtyřčlennou domácnost na 2795 korun za měsíc. U domácnosti se dvěma lidmi neomezený tarif Vodafone vychází na 2396 korun za měsíc.

V nové nabídce T-Mobile si zákazník skládá tarif sám z hlasové a datové komponenty (viz obrázek, vlevo Michal Podlucký, šéf B2C segmentu), jejíž velikost si zvolí podle svých potřeb, může ovšem dát přednost i čistě datové variantě.

Letní nabídka neomezených dat T-Mobile přilákala podle údajů firmy přes 774 tisíc zákazníků, z toho 7 procent zcela nových. "Z celkového počtu oslovených stávajících zákazníků tvořili 78 procent zákazníci se smlouvou, 11,5 procenta bylo uživatelů předplacených karet. Téměř tři čtvrtiny uživatelů Neomezeného léta spadalo do věkové kategorie 30 až 60 let. Nejvíce se datovalo ve čtvrtek a pátek, největší objem dat zákazníci prosurfovali ve Středočeském kraji. Průměrná spotřeba u tarifních zákazníků dosáhla v červenci 12,6 GB, u stávajících Twistů 17,26 GB a u Twist nováčků 25,5 GB."