reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Televize HBO skokově navýšila tržby z prodeje předplatného v České republice

07:35, 20. 9. 2019

Placené televizi HBO Europe, která patří do konglomerátu WarnerMedia Entertainment/AT&T, se po krátkém výpadku v roce 2017 loni opět podařilo výrazně navýšit příjmy z prodejů předplatného v České republice.

Firma loni z prodejů předplatného v Česku utržila 168 milionů korun. O rok dříve to bylo 124 milionů. V roce 2015 tyto prodeje dosáhly 111 milionů. Převážná část domácích výnosů HBO Europe (předplatné a licenční poplatky) je soustředěna na hlavní zákazníky v oblasti kabelového vysílání - UPC Česká republika, O2 Czech Republic a CentroNet.

Celkem pay TV HBO Europe loni utržila 3,509 miliardy korun. V meziročním srovnání to je o 443 milionů více. Drtivá většina výnosů tradičně pochází ze zahraničí - ze Slovenska, Černé Hory, Makedonie atd. a z vysílacích licencí pro Slovinsko, Maďarsko, Polsko nebo Rumunsko.

Čistý zisk v roce 2018 vyskočil ze 153 milionů na 462 milionů korun. Firma loni proinvestovala 1,508 miliardy korun, většina peněz šla do výroby originální produkce. Česká HBO Europe kupříkladu točila nový seriál Bez vědomí nebo novou řadu Terapie. Přízeň předplatitelů udržoval i jeden z nejúspěšnějších seriálu HBO Hra o trůny (foto).